Csányi magas labdái

Érdemes leütögetni ezeket.

Először is, természetesen a magyar futballrögvalóság mai híre: Pintér Attilát menesztette a szövetségi kapitányi posztról az MLSZ. Ezen nincs mit leütni, gyakorlatilag az lett volna meglepő, ha nem teszik. Viszont ezek után Csányi annyi magas labdát dobott fel, amennyit gyakorlatilag egy fél órás sajtótájékoztató alatt megszámlálni sem lehet. Tételek a blaMaLeSZ háza tájáról (az információkat az enbéegyhuról szedem).

Pintér távozik! Nagy a felelőssége annak, aki kinevezte, vállaljuk a felelősséget.” – by Csányi. Nos, akkor várható, hogy a napokban ő is lemond a sleppjével együtt?
“Külföldi kapitányt keresünk, de nem akarok olyan helyzetbe kerülni, mint a legutóbb, amikor szintén külföldit kerestünk, majd Pintér Attilát jelentettem be. Öt-hat jelölt van, tavaszra lesz meg a kapitány. Pintér Attila nem volt olcsó szövetségi kapitány. Nem az ár alapján választottuk ki, hanem a szakmai képességei miatt.” – így az elnök “úr”. Nos, ha a blaMaLeSZ külföldi kapitányt keres, akkor várhatjuk, hogy a Kaszinós, Reszeli-Soós, esetleg Urbányi lesz a magyar szövetségi kapitány, felkészül Tornyi. Ha a szakmai képességek számítottak volna, akkor elfogadják az MLSZ lélekkufárai, amit a megkeresett külföldi szakemberek mondtak – nevezetesen, hogy nem leszünk ott az EB-n. Másik lehetőség, hogy a külföldiek esetleg annyit kértek volna, hogy azt a Putyin-Csányi tengely nem akarta kifizetni – mindenesetre most megtoldják egy 60 millióval, állítólag ennyi Pinyő lelépési pénze.
“A következő kapitány kiválasztásánál is meg fogom hallgatni komoly magyar szakemberek véleményét (30-40 ember).” – hüppili. Ha jól rémlik, Pintér kinevezése előtt is megkérdezte “komoly magyar szakemberek” véleményét: Gellei Imre, Benczés Miklós, Kovács Zoltán, Illés Béla, Halmai Gábor, Bozsik Péter – csak néhány név az MLSZ szakmai bizottságából. Remélem, ezúttal nem hagyják ki a megkérdezettek köréből Várhidi Pétert, Puhl Sándort – jó érzés, hogy ilyen kiváló emberek vannak a magyar foci körül…
“Négy-öt játékrendszert nem lehet megvalósítani az összetartások alatt.” Majdnem megfeledkeztem róla, hogy a Szerethető™ után most a Játékrendszerek™ van porondon. Álljon meg a hegyimenet! Ismét nem kívánom vissza Törppicassót, de amit ő megalapozott, azon kellett volna tovább építkezni. Vagy ha új stratégiára állunk, akkor bevállalni, hogy még 10-12 évig nem szereplünk vilégversenyen – az elmúlt 28 év után már annyira mindegy…

Szóval jó, hogy ilyen hozzáértők legyeskednek a magyar focin – mondjuk ahol sok a szar, ott sok a légy is.

Hozzászólás