A csőd magyar hangja: Jose Gomes

Komoly célok, igaz “mester”?

A Podgorica elleni kiesés után a Mester kijelentette, hogy a Vidi megnyeri a kupát, a bajnokságot és a libakupát. Utóbbi a pénznyereményen kívül egy kalap szart sem ér, nemzetközi szereplésre nem jogosít. A kupából kiestünk, a bajnokságot még az ősszel elvesztettük. Most teperünk, hogy meglegyen az EL-hely a bajnokságban, de valójában nincs rá szükségünk, sőt, erősen ellenjavallt. Nem, nem őrültem meg, de a csapat jelenlegi állapotában nincs szükségünk egy újabb, felkészülés nélkül elkezdett bajnokságra. Sajna annyira korán kell elkezdeni az EL-selejtezőket, hogy normális felkészülésre egyszerűen nincs idő. A csapat romokban hever, a fiatalok visszafejlődtek Gomes ideje alatt, újjá kell építeni a csapatot, hogy főnixként kelhessen újra életre poraiból.

Lehet jönni azzal, hogy Gomes első félévében 15 meccsből 13-at nyertünk 1 döntetlen és 1 vereség mellett, de akkor a Vidi még a Sousa-féle taktikát játszotta, nem pedig a Gomes-féle hígfosszart. Gomes munkája idénre “érett be” és ezt az eredményt gyakorlatilag bármilyen edzővel képes lett volna elérni a csapat, nem kellett volna hozzá külföldi. Gomes többször bebizonyította, hogy nem ért a focihoz, csak a levegőbe beszél, amikor “komoly célokat” emleget.

Remélem, hogy az utódja méltó lesz Sousához – kicsit sajnálom, hogy Gattuso nem jön, ráférne egy alapos segbberúgás a csapatra.

Hozzászólás